Darts

A Darts Szakosztály sportolói 2017.12.15-ével eligazoltak Egyesületünkből, így a Szakosztály működése is megszűnt ezzel a nappal. A Szakosztály hivatalos megszűnéséről a 2018-as Közgyűlésen fogunk dönteni. Elkeseredésre azonban semmi oka a darts rajongóknak, mivel a sportág továbbra is a szokott helyen ad otthont az érdeklődőknek, csak már más színekben. Bővebb felvilágosítás:  Borbás Lóránt 06-70-428-58-57

 

DARTS
Az Érdi Cápák Darts szakosztály a Fogócska Sportegyesülethez 2015-ös év közepén csatlakozott. Jelenleg korosztálytól függetlenül nyolc hivatalos leigazolt játékossal rendelkezik. Feltett szándékunk a 2016 évi Steel egyéni, páros és az országos csapatbajnokságban a részvétel. Későbbiekben szeretnénk élvonalbeli osztályokban sikereket elérni, legfontosabb célunk, hogy jól érezzük magunkat 

Miért a Darts?
A darts több évszázados múltra visszatekintő angol eredetű játék és sportág, melynek során apró nyilakkal dobnak egy kör alakú céltábla különböző pontértékű szektoraira. Általában pubokban és kocsmákban játsszák a világ minden részén. Hazánkban körülbelül ezer fő a leigazolt (női, férfi) versenyzők száma, de e létszám csak a tizede, az amatőr bajnokságokban elinduló vagy a pusztán baráti társaságokkal hétvégén lazítani vágyó érdeklődő játékosok száma.
A sportág népszerűsége olyannyira kinőtte magát, hogy más kocsmasportok, mint a csocsó és biliárd mára már teljesen háttérbe szorultak. A legnagyobb versenyek az Egyesült Királyságban és az Amerikai Egyesült Államokban működnek.
A dartsban két szakágat különböztetnek meg, a tábla és a nyilak anyagától függően. Steel (sztil) dartsnak nevezik azt a játékot, amikor fémhegyű (steel=acél) nyíllal szizál anyagú táblára dobnak – sportban ez a népszerűbb. Soft (szoft) dartsnak pedig azt, amikor a játékosok automata gépekre játszanak műanyag hegyű nyilakkal – vendéglátó helységekben ez a kedveltebb.
Külföldön a diákok matematikai alapképzettségében és a Nemzetközi Olimpia Bizottságban is helyet kapott a sportág.
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a Riminyáki u. 96 szám alatt.
Szakosztályvezető:
Gyárfás István
+3670-633-3952
Csapatkapitány:
Borbás Lóránt
+3670-428-5857

Nincs galéria kiválasztott, illetve a galériát törölték.

DSCN2876DSCN2816

Megosztás


Hozzászólások letiltva, kérjük emailben a válaszokat.