Darts hírek

Feljutottak!

Alig egy éve indult el Érden az Érdi Cápák Darts Club. Az egyesület első szezonja után a Budapest Bajnokságban megnyerte a steel szakág B-csoportját, ezzel kiharcolta az első osztályban való indulást!

Hasonló tartalmaink:

Az Érdi Cápák a Budapesti Darts Szövetség által szervezett bajnokságban a másodosztály B-csoportjában voltak érdekeltek idén. A négycsapatos csoportban az érdiek az Acéldarazsakkal és a Vecsés SE Mix-szel, illetve a Dömsödi Tornádóval küzdöttek a feljutó helyért, ám utóbbi végül visszalépett és az érdiek feljutottak az első osztályba. Méghozzá veretlenül!

„A szövetség úgy határozott, hogy a négy csoport győzteseit bajnoknak tekinti, így feljutottunk, hiszen az első osztály két csoportjából egy-egy kiesett” – tájékoztatott Gyárfás István, az Érdi Cápák klubvezetője.

Az Érdi Cápák ezért a következő szezontól két csapatot is indítanak, a mostani, már igazolt, rutinos versenyzőket az első osztályban és az újabbakat a másodosztályban. Emellett természetesen a soft szakában is ugyanúgy érdekeltek lesznek, és a háziversenyeken is fejlődhetnek az egyesület sportolói.

„Folyamatosan fejlődünk és növekszünk, ezért úgy gondolom, hogy a minél több játéklehetőség szempontjából elengedhetetlen, hogy a másodosztályban is induljunk.” – indokolt a klubvezető, de hozzátette, hogy egyelőre a rövidtávú céljuk, hogy az első osztályban bent maradjanak.

„Innen felfelé úgy vezet az út, hogy meg kell nyerni a nyolc csapatos versenyt, aztán a rájátszás. Az országos harmadosztályú első hat helyezett mellé csatlakozik a budapesti két csoport győztese. Akik itt nyernek, azok mehetnek országos másodosztályba.” – magyarázta a lebonyolítást Gyárfás István.

A Steel csapat bajnokai: Borbás Lóránt (csapatkapitány), Lindmayer Zsolt, Kern Péter, Darabos Ferenc, Betes Péter, Veszprémi Tamás és Gyárfás István.

A Soft csapat tagjai: Betes Péter (csapatkapitány), Mészáros Gergely, Péntek László, Ropolyi Zoltán, Sós Attila, Kern Péter, Darabos Ferenc

A 2016-os év legjobb érdi versenyzője Lindmayer Zsolt lett, aki mindkét szakágban kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

 

Megosztás


Hozzászólások letiltva, kérjük emailben a válaszokat.

A bejegyzés elküldve: 2016-12-10 a következő katágóriában: Friss bejegyzések. Írta: . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. Both comments and pings are currently closed.